London policija Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U okviru nastojanja da ometaju potencijalne kriminalne aktivnosti ruskih oligarha i drugih lica povezanih sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, britanske vlasti uhapsile su bogatog ruskog biznismena osumnjičenog za pranje novca, preneli su danas britanski mediji.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala saopštila je da je više od 50 policajaca iz specijalizovane jedinice izvršilo raciju u kući osumnjičenog, vrednoj više miliona funti u Londonu, zaplenivši brojne digitalne uređaje i „značajnu“ količinu novca, prenosi AP.

Ime osumnjičenog nije objavljeno, ali je u zvaničnom saopštenju navedeno da nova britanska služba NCA, osnovana ove godine, ima značajan uspeh u istrazi potencijalnih kriminalnih aktivnosti oligarha i drugih osoba koje su povezane sa ruskim režimom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nastavićemo da koristimo sva raspoloživa ovlašćenja i taktike da neutrališemo ovu pretnju. Hapšenje je usledilo u trenutku kada V. Britanija sarađuje sa SAD, Evropskom unijom i drugim zemljama na prekidu priliva novca Putinovom režimu“, navodi se u saopštenju.

Velika Britanija je uvela sankcije za više od 1.300 pojedinaca i entiteta, uključujući 120 bogatih poslovnih lidera poznatih kao „ruski oligarsi“, sa imovinom procenjenom na više od 130 milijardi funti (160 milijardi dolara), saopštila je britanska vlada.

BONUS VIDEO: Granatiranje u Hersonu, petoro poginulo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar