Kineska antikovid vakcina Koronavak
Kineska antikovid vakcina Koronavak Foto:EPA-EFE/VOLODYMYR PETROV

Medicinska sestra koja je u oko 8.600 starijih ljudi ubrizgala fiziološki rastvor umesto vakcine protiv kovida, oslobođena je juče svih optužbi na sudu.

Medicinska sestra Crvenog krsta Antje T. (39) osumnjičena je da je vakcinisala hiljade starijih pacijenata u centru za vakcinaciju u Nemačkoj, kako im je rekla, vakcinom BioNTech Pfizer, ali im je u stvari ubrizgavala fiziološki rastvor.

Ona je dobila samo šest meseci uslovne kazne, nakon što ju je okružni sud u Oldenburgu, saveznoj državi Donja Saksonija, juče proglasio krivom po šest tačaka optužnice.

Antje T. je od 5. marta do aprila 2021. vakcinisala do 8.600 pacijenata koji su uglavnom bili bolnički radnici, vaspitači i doktori stariji od 70 godina, ostavljajući ih bez zaštite od smrtonosnog virusa.

Policija je na sudu saopštila da je fiziološki rastvor mogla da unese neotkriveno, jer je bila zadužena za pripremu vakcine i špriceva tokom smene u centru za vakcinaciju. Ali nakon više od mesec dana prijavio ju je zaposleni koji ju je video kako koristi fiziološki rastvor umesto vakcine na šest pacijenata u aprilu 2021.

Ova 39-godišnjakinja je svoje antivakserske stavove objavljivala i na društvenim mrežama gde je otvoreno isticala svoje skeptične stavove u vezi s vakcinama protiv koronavirusa.

Kada je policija ispitala, priznala je da je koristila fiziološki rastvor, ali je rekla da je to uradila samo zato što je slučajno razbila bočicu sa šest injekcija i da se stidela da kaže kolegama.

Ona je takođe tvrdila da se radilo o jednokratnom incidentu, ali je odmah dobila otkaz nakon što su testovi na antitela koji su obavljeni na ljudima kojima je ona davala vakcine potvrdili sumnje vlasti.

Uz to, ovoj medicinskoj sestri je oduzeta dozvola za rad, prenose mediji.

Antje T. je na početku suđenja u novembru 2022. prvobitno optužena za 15 tačaka za namerni napad, ali je devet od njih odbačeno zbog nepostojanja dokaza. Ona se tokom suđenja 30. novembra izvinila na sudu zbog svojih postupaka.

***

BONUS VIDEO: 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare