Najmanje tri osobe su poginule u "razornoj" eksploziji u trospratnoj zgradi na ostrvu Džersiju, u blizini obale severne Francuske.

Ministarka Kristina Mur je potvrdila najnovije informacije na konferenciji na novinare nakon eksplozije u subotu u ranim jutarnjim satima.

Nekoliko ljudi je prijavljeno kao nestalo nakon eksplozije na Pier Roudu u glavnom gradu Kanalskih ostrva, Sent Helijeru, prenosi Skaj njuz.

Foto: Daniel Hunt/via REUTERS

Policija savezne države Džersi pozvana je na lice mesta u četiri ujutru. Tada je jedna osoba proglašena mrtvom, a dvoje ranjenih je primljeno u bolnicu na lečenje.

„Nakon jutrošnje eksplozije u Haut du Montu u ulici Pier brojni stanovnici se i dalje vode kao nestali. Hitne službe deluju na lokaciji i započele su pretragu područja“, napisala je policija Džersija na Tviteru.

Foto: Daniel Hunt/via REUTERS

Takođe je navedeno da se trospratnica gde se dogodila eksplozija u potpunosti srušila.

PROČITAJTE JOŠ:

Džersi je britanski krunski posed s vlastitim finansijskim i pravosudnim sistemom i stanovništvom, koje čini nešto više od 100.000 ljudi, prenosi Jutarnji list.

Policija je ranije rekla da se bavi incidentom u stambenim objektima. Ulica koju je spomenula u svojoj izjavi nalazi se u blizini luke glavnog grada ostrva.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar