Ričard Kotingem Foto: Bergen County Prosecutor's Office, New Jersey

Serijski ubica poznat po nadimku Torzo-ubica koji već izdržava zatvorsku kaznu u Nju Džerziju zbog 11 ubistava, priznao je danas da je ubio još pet žena na Long Ajlendu kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih godina prošlog veka.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice, ubica Ričard Kotingem (76), koji je prisustvovao saslušanju putem video prenosa iz zatvora u Nju Džersiju, dobio je imunitet od krivičnog gonjenja za četiri ubistva, prenosi AP.

„Danas je jedan od najemotivnijih dana koje smo ikada imali u kancelariji okružnog tužioca u Nasau. U slučaju ubijene Dajane Kjuzik, njena porodica je čekala skoro 55 godina da neko odgovara za njenu smrt“, izjavila je okružni tužilac En Doneli na konferenciji za novinare na kojoj joj se pridružilo nekoliko članova porodica žrtava Ričarda Kotingema.

Donelijeva je rekla da je Kotingem naneo nepopravljivu štetu velikom broju ljudi i brojnim porodicama i da nema reči koje bi bilo koga mogle da uteše.

Kotingem, koji je u zatvoru od 1980. godine, priznao je da je odgovoran za ukupno 100 ubistava, a nadimak Torzo-ubica dobio je jer je, kako se veruje, nekim od svojih žrtava odstranjivao glavu i udove nakon počinjenog zločina, navodi se u saopštenju vlasti.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje ubice sa Floride

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar