Turska zemljotres Foto:REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Devetogodišnja devojčica Vefa Seleti spasena je ispod ruševina petospratnice u turskom gradu Karamanmarašu posle 136 sati od razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Devojčica je šest dana provela sama, a sada je konačno spojena sa svojom porodicom.

Ispod ruševina petospratnice, 16 sati posle zemljotresa spaseni su otac Amar i petoro dece. Majka je u noći zemljotresa bila u kući svoje sestre, koja nije uništena u potresu.

Kada je otac saznao da njegova ćerka nije među dovezenim u bolnicu, podelio je njenu fotografiju na društvenim mrežama i zatražio pomoć da se pronađe, prenosi N1.

Vrativši se u Karamanmaraš sa svojom decom, šest dana posle zemljotresa i lečenja u Adani, otac je pomislio da njegova devetogodišnja ćerka nije preživela pod ruševinama. Zatražio je pomoć od spasilačkog tima iz Izmira. Posle 2,5 sata traganja pod ruševinama videli su devojčicinu ruku i čuli njen glas.

„Devojčica je živa“, vikali su spasioci. Spasili su je nakon što je pod ruševinama bila 136 sati, a potom je prebačena u bolnicu u Adani.

Otac Amar rekao je za Anadoliju da su došli iz Sirije 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vefa je objasnila šta je doživela pod ruševinama dok je bila na lečenju u bolnici. Spavala je na ćebetu u dnevnoj sobi. Kada se probudila, ona je zvala ‘mama i tata’ i rekla da je zaspala kad nije mogla da nas vidi. Krevet i ćebe su bili u vodi. Hvala Bogu, nema zdravstvenih problema“, ispričao je otac.

Sener Avci, jedan od spasilaca, rekao je da su mislili da je dete umrlo. Kako je kazao, upozorio je spasioce da je uništena petospratnica i da nije sigurno da ulaze u nju.

„Nismo mogli da verujemo kada smo čuli glas devojčice, brzo smo pozvali hitnu pomoć“, ispričao je Avci.

BONUS VIDEO: Snimak koji dokazuje da su čuda moguća: Žena spasena iz ruševina u Turskoj nakon 222 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar