Foto: National Crime Agency / / SWNS / Profimedia

Policija je ušla u trag silovatelju djece nakon 17 godina kada im je nova tehnologija omogućila da skinu piksele sa njegovog lica na snimcima na kojima se vidi da počinio gnusne zločine.

Martin Armstrong, iz Pembrokšira, snimio je sebe kako siluje, seksualno napada i zlostavlja decu između 2005. i 2007. godine.

Ovaj 50-godišnjak je ciljao tri žrtve – od kojih je jedna imala samo godinu dana – i postavio slike i video zapise na dark veb sa zamagljenim licem.

Uhapšen je 17 godina kasnije nakon što je policija razvila alat koji im je omogućio da ga razotkriju sa njegovih video snimaka.

Armstrong je sada osuđen na doživotni zatvor nakon što je izveden pred sud zbog svojih zločina, od kojih je mnoge delio sa drugim izopačenim perverznjacima na mračnoj mreži.

Foto: National Crime Agency / / SWNS / Profimedia

On se izjasnio krivim po ukupno 41 tački optužnice za silovanje deteta mlađeg od 13 godina i seksualni napad na dve žrtve, kao i za pravljenje, distribuciju i posedovanje nepristojnih slika dece.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Grifiths iz tužilaštva, rekao je da je Armstrong snimio njegove slike kako zlostavlja decu između 2005. i 2007. i između 16. decembra 2009. i 6. februara 2011. i da je priznao da je fotografisao treće dete na plaži u Kardifu 2010. godine.

Armstrong je na internetu postavio seriju od 200 slika i video snimak pod nazivom „Otac Džons“ koji ga prikazuje kako više puta siluje svoju najmlađu žrtvu.

Serija je poznata kriminalnim agencijama širom sveta od 2013. godine jer se fajl deli i preuzima u 18 zemalja. Fascikla se još uvek delila u Velikoj Britaniji početkom 2022. na šest veb-sajtova, a pronašle su je policijske snage u 583 forenzička podneska.

Grifits je rekao da je Armstrong koristio fotošop da postavi cik-cak distorziju preko svoje slike, ali nije pokušao da prikrije identitete svojih žrtava.

Pošto mu je lice bilo zamagljeno, istražitelji nisu mogli da identifikuju pedofila skoro deceniju, uprkos pokušajima partnera za sprovođenje zakona iz Australije, Italije i Francuske, pri čemu je policajac iz ove druge zemlje identifikovao tačnu lokaciju plaže u Velsu koja se pojavila u neke od slika.

Softver su razvili službenici NCA u Velikoj Britaniji i prvi je te vrste koji je razvijen u svetu. Očekuje se da će program pomoći u identifikaciji budućih počinilaca.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar