Foto:profimedia.rs

Ruski parlamentarni poslanik Andrej Guruljov se tokom gostovanja u televizijskoj emisiji osvrnuo na učinkovitost postojeće ruske vojne strategije koja kao primarnu metu cilja energetski sistem Ukrajine. Njegov istup preneo je BBC-jev dopisnik Francis Skar, koji prati ruske medije.

„Danas kažu da nemaju ni vode ni grejanje, ali to je nebitno. Njihova industrija je prestala da radi i to je najvažnije. Industrija koja je radila i zarađivala. Industrija koja je popravljala i proizvodila oružje. Sve je to zaustavljeno i to je danas glavna stvar, a sve ostalo su nuspojave“, kazao je Guruljov.

„Ljudi kažu da trebamo da bomberdujemo njihove mostove, ali ja ih pitam znaju li da za bombardovanje jednog mosta treba desetak projektila? Ali da pogodimo centar za upravljanje železničkim saobraćajem potreban je samo jedan projektil. Pa zašto da ga ne pogodimo?“ upitao je Guruljov, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Uveren je kako će ruske snage nastaviti delovati s ciljem uništenja ukrajinskog energetskog sistema i sugriše potencijalne mete koje treba napasti kada se onesposobi energetski sistem.

„Tu je, na primer, bankarska infrastruktura. Ako sada bombardujemo središte bankarskog poslovanja, sve će stati. Nećete moći ništa prebaciti, kartice neće raditi, a plate neće biti isplaćene“, zaključio je.

BONUS VIDEO: Haos na samitu G20: Rusija gubi i tradicionalne saveznike, Britanija poslala brutalnu poruku Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar