Foto:Mihail Andronik / Sputnik / Profimedia; kshykov Mykola/Ukrinform/ABACA; FADEL SENNA / AFP / Profimedia;

Društvenim mrežama se proširio snimak sa ruske državne televizije koji prikazuje ruskog poslanika koji poziva ukrajinske da svrgnu predsednika Vladimira Zelenskog.

U snimku koji je podelio američki novinar, panel nekoliko proruskih ličnosti raspravljao je o ratu u Ukrajini i trenutnoj strategiji napada Moskve.

Voditelj, čovek po imenu Roman Babajan, rekao je da je ruska vojska sada „počela napadati gasnu infrastrukturu“ diljem Ukrajine, a ruski političar Boris Černišov rekao je da su napadi jednostavno „odmazda“.

„To je izraz naše mržnje, naše svete mržnje“, dodao je.

Govoreći o Ukrajincima, rekao je: „Oni će ostati bez gasa, bez svetla i bez ičega drugog. Smrznuće se i istrunuti“, prenosi Index.hr.

Černišov je potom pozvao stanovnike Ukrajine da izađu na ulice i „stanu na kraju nacističkom režimu Zelenskog“.

Na njegove komentare nadovezao se bivši ukrajinski političar Vladimir Olejnik, koji je opisao ukrajinski narod kao „potlačen“ i rekao da je Zelenski „terorista“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zelenski ispunjava sve kriterijume teroriste“, rekao je. „Sećate se da su ga upoređivali s Al-Kaidom, bin Ladenom – njegova sudbina je ista“, dodao je.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dimtro Kuleba retvitao je isečak rekavši da pokazuje da je „potsticanje na genocid ruske državne televizije u punom jeku“ i pozvao na zabranu „propagande“.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar