Foto: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Veći deo ruske delegacije koja bi trebalo da učestvuje na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija još nije dobila američke vize, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Jednom delu delegacije koji putuje sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Larovom dali su vize, ali većini nisu. Čekamo da američke vlasti odobre vize za delegaciju koja putuje na debatu Generalne skupštine na visokom nivou, rekao je Nebenzja, prenosi Sputnjik.

Nebenzja je kazao da Rusija neće podržati inicijativu Kijeva da se dozvoli ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da se obrati Generalnoj skupštini UN unapred snimljenom video porukom.

To je još jedno kršenje pravila. On putuje po zemlji, posećivao je svoje oblasti, a ovde ne može da dođe. Ako ne možeš da dođeš, pošalji svog predstavnika koji će se obratiti na Generalnoj skupštini. To je još jedan prekršaj i mi ne podržavamo tu odluku, kazao je Nebenzja.

Lavrov i deo ruske delegacije koja bi trebalo da učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine UN dobili su u utorak američke vize. Zasedanje Generalne skupštine biće održano od 20. do 26. septembra u Njujorku.

BONUS VIDEO: Izium – grad koji na svakoj zgradi ima ožiljke rata

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram