Foto: EPA-EFE/STR

U britanskoj kraljevskoj porodici ponovo se rasplamsava sukob za koji su mnogu verovali da je završen. Omraženi članovi porodice, princ Hari i njegova supruga Megan Markl, odlučili su da objave promotivni tizer kontraverznog Netfliksovog dokumentarca u trenutku kada su vojvotkinja Kejt i princ Vilijam odlučili da zakorače na njihovu teritoriju prvi put posle osam godina - SAD. Ovim potezom su svima dali do znanja da šanse za pomirenje braće apsolutno ne postoje.

Pored desetine navodno privatnih slika iz porodičnog albuma, tizer za dugo najavljivan dokumentarac uključuje i Harijev glas koji ozbiljnim tonom govori da „niko ne vidi šta se dešava iza zatvorenih vrata“. U trenutku kada to izgovara u kadru je crno-bela fotografija Megan na fotelji, koja očigledno plače, piše Dejli Mejl.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Sledeći kadar su Vilijam i Kejt koji na jednoj od službi u Londonu 2019. godine sede ispred Harija i Megan koji se nalaze iza njih vidno potišteni. Na njoj je Megan zamišljena i gleda u daljinu, dok je Kejt namrštena. U drugom kadru, Hari kaže da je morao da učini sve što je mogao da zaštiti svoju porodicu.

Izvori sa kraljevskog dvora kažu da se ovime šalje više nego očigledna poruka.

„Ne vidim kako bi neko to mogao da posmatra kao bilo šta drugo osim objavu rata“, rekao je jedan od izvora.

Foto: EPA-EFE/STR

Tizer daje do znanja i da će se Saseksi direktno suočiti sa glasinama o njihovim burnim odnosima sa starijim članovima kraljevske porodice.

Zašto je sporan trenutak objavljivanja?

Iako tema dokumentarca nije iznenadila one koji su upućeni u afere koje godinama unazad pogađaju kraljevski dvor trenutak objavljivanja svakako jeste.

Datum objavljivanja se poklopio sa Vilijamovim i Kejtovim putovanjem u SAD, njihovom prvom posetom zemlji od 2014. godine, tokom koje je princ bio domaćin svog velikog ekološkog projekta.

To takođe nije prvi put da se nešto nalik ovome dešava. Pre tri godine 2019. godine, dok su Vilijam i Kejt bili na turneji po Pakistanu, ITV je objavio trejler za dokumentarac o putovanju Saseksa u Afriku.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Dakle, ovim potezom Megan i Hari su pokušali da još jednom isprovociraju Kejt i Vilijam.

Simboličan i datum početka emitovanja

Inače, dokumentarni serijal bi trebalo da sa emitovanjem počne 8. decembra, tačno tri meseca nakon smrti Harijeve bake, kraljice Elizabete.

Pročitajte još:

Sadržaće komentare prijatelja i porodice, od kojih većina nikada ranije nije javno govorila o tome čemu su bili svedoci.

Pred kamerama će govoriti i istoričari koji raspravljaju o današnjem stanju Britanskog Komonvelta i odnosu kraljevske porodice sa štampom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar