Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Stravična nesreća dogodila se u Kolumbiji kada je odron blata izazvan jakom kišom zatrpao autobus i pogodio još dva vozila na auto-putu, pri čemu su poginule najmanje 34 osobe, saopštile su u ponedeljak vlasti ove zemlje.

Nacionalna jedinica za upravljanje rizicima od katastrofa je u saopštenju navela da je među poginulima osmoro dece, piše The Washington Post.

Klizište je u nedelju podelilo auto-put na dva dela u gradu Pueblo Riko u okrugu Risaralda. U autobusu koji je bio zatrpan pod dva metra blata i zemlje bile su 33 osobe. Pogođeni su i automobil sa šest putnika i motocikl sa dve osobe.

Pročitajte još:

Više od 70 radnika za potragu i spasavanje koristeći rovokopače i drugu opremu pokušalo je da dođe do preživelih, ali su potragu prekinuli u ponedeljak popodne posle 24 sata.

„Solidarni smo sa porodicama žrtava, oni će imati potpunu podršku vlade“, napisao je na Tviteru kolumbijski predsednik Gustavo Petro.

Grad je bio pod pretnjom od klizišta zbog jakih kiša izazvanih vremenskim fenomenom „La Ninja“, saopštila je kolumbijska nacionalna agencija za vanredne situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar