Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Ruska policija je privela novinarku Marinu Ovsjanikovu koja je u martu prekinula direktan televizijski prenos kako bi osudila vojnu akciju u Ukrajini, rekao je njen advokat ranije u nedelju.

Zvanična izjava nije data, ali njena pratnja u nedelju je objavila poruku na nalogu novinarke na Telegramu, navodi agencija Frans pres.

„Marina je privedena. Nema infromacija o tome gde se nalazi“, rekli su.

U objavi su bile i tri fotografija na kojima se vidi kako dva policajca odvode novinarku do belog kombija, nakon što je očigledno bila zaustavljena tokom vožnje biciklom.

Ovsjanikova je takođe objavila svoje fotografije sa dva psa na svojoj Fejsbuk stranici, napisavši kasnije kako je puštena.

„Otišla sam u šetnju sa psima, tek sam izašla na kapiju, kada su mi prišli ljudi u uniformi. Sada sedim u ministarstvu unutrašnjih poslova Krasnoselskog“, rekla je.

Foto: EPA-EFE/DSK

Tri sata kasnije, Ovsjanikova je rekla da je puštena.

„Ja sam kod kuće. Sve je u redu“, napisala je ona. „Ali sada znam da je uvek najbolje poneti kofer i pasoš ako izađeš“, rekla je.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen advokat Dmitrij Zahvatov je potvrdio njeno hapšenje, novinskoj agenciji RIA novosti, rekavši da ne zna gde je novinarka odvedena.

„Pretpostavljam da je to na ovaj ili onaj način povezano sa njenim činom protesta“, dodao je on.

U martu je Ovsjanikova, urednica na televiziji Kanal 1, upala je na set dok je njena koleginica vodila večernje vesti, držeći poster sa natpisom „Ne ratu“ na engleskom jeziku.

U petak je Ovsjanikova na Telegramu objavila svoje fotografije na kojima je prikazana ona u blizini Kremlja, kako nosi protestni plakat na kojem se spominje smrt dece, a ruskog lidera Vladimira Putina je označila kao „ubicu“.

BONUS VIDEO: Slavjansk pod žestokim udarom ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar