Tuča, grupna tuča
Foto: Shutterstock

Maloletna delinkvencija postaje sve veći problem Velike Britanije. Tinejdžeri postaju sve bezobzirniji i suroviji, što pokazuje i nedavni brutalni zločin u kom je 16-godišnjak ubio svoja dva druga u Londonu. Da ovakav obrazac ponašanja nije izuzetak već pravilo, potvrđuje i slučaj pokrajine Lankašir u kojoj roditelji strahuju za život svoje dece svaki put kada ona izađu napolje.

Kako piše Miror, ovim gradom praktično vladaju tinejdžerske ‘bande’. Zbog toga su roditelji zabranili svojoj deci da izlaze noću.

„Znam da ta deca nemaju šta drugo da rade. Međutim moramo ostati oprezni. Imam unuku – ne puštam je napolje. Šteta, ali to je tako“, rekao je deka.

Strah ne dolazi ni od kuda. Naime, tokom protekle nedelje „banda tinejdžera“ napravila je pravi rusvaj u lokalnom bioskopu. Grupa mladića je ugurala rolne toalet papira u lavaboe i pustila vodu da teče.

Foto: Shutterstock

Nisu retki i drugi incidenti poput presretanja vršnjaka, maltretiranja, otimanja novca i drugih sitnih kraća.

Predpostavlja se da grupu vandala sačinjava između 20 i 25 tinejdžera.

U Londonu dvostruko ubistvo

Meštani strahuju i od toga da ta „deca“ ne počnu da čine veća dela, pa čak i najgora poput onog koji se juče dogodio u Londonu.

Naime, tokom jučerašnjeg dana je jesnaestogodišnji dečak uhapšen je zbog sumnje da je ubio dva dečaka nakon smrtonosnih uboda nožem u jugoistočnom Londonu.

London ubadanje policajaca Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Žrtve su ranije identifikovane kao Čarli Bartolo (16) i Kerne Solanke (16) i pronađeni su sa ubodnim ranama u subotu oko 17.10 časova.

Oba mladića su kasnije proglašena mrtvima.

Pročitajte još:

Glavni inspektor Kejt Blekburn, iz Specijalne jedinice za kriminal Meta, rekla je: „Ovo je pozitivan razvoj u kompleksnoj i brzoj istrazi. Porodice ubijenih mladića su obaveštene“.

„Naša istraga je u toku i nastavljamo da apelujemo na pomoć javnosti dok pokušavamo da shvatimo šta se dogodilo u subotu uveče. Ako imate informacije, bez obzira koliko mislite da su beznačajne, javite se“, navela je inspektorka.

BONUS VIDEO Arhitektonsko nasilje: Stara pivnica dobila novi spoljni izgled, Čačani negoduju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar