Foto: Svetlana Mandić/Vijesti.me

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da je postignut načelan dogovor sa vlasnicima Tosčelika povodom prodaje imovine Železare Nikšić.

Kako je kazao, kupoprodajni ugovor bi trebalo da bude potpisan u Nikšiću 20. decembra.

Nikšićku Železaru će kupiti Elektroprivreda (EPCG) koja se nalazi u državnom vlasništvu, prenosi Vijesti.me.

Abazović: Železara vraćena u državno vlasništvo

Premijer Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da došlo do dogovora i da je rešen još jedan veliki problem Nikšića i Crne Gore.

„Železara je vraćena u državno vlasništvo“, napisao je on na svom Telegram nalogu.

„EPCG će kupiti Železaru od turske kompanije Tosjali. Uvek smo bili i bićemo uz radnike. Hvala im na tome što su bili istrajni u ovom procesu. Nastavićemo da uvećavamo državni kapital i gradimo našu Crnu Goru“, napisao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Abazović je naveo da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u ovom „napornom i dugom procesu koji će se na kraji višestruko isplatiti“.

„Kolegama ministrima, rukovodstvu EPCG, Opštini Nikšić… Hvala i turskoj kompaniji Tosjali na fer odnosu tokom pregovora. Može Crna Gora“, napisao je on.

Ranije danas je održan sastanak predstavnika turske kompanije Tosčelik, rukovodstva Elektroprivrede Crne Gore, predsednika Opštine Nikišić i premijera Dritana Abazovića u vezi sa kupovinom nikšićke Železare.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare