Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Učiteljica Lindzi Bauer (46), koja je javnosti poznata jer je upoznala princa Vilijama i Kejt Midlton, zloupotrebila je svoj položaj dok je predavala u gimnaziji Koliton u Engleskoj, jer je navodno slala "seksualno-agresivne" poruke učeniku.

Kako piše Miror, Bauer je razvedena majka troje dece i predavala je istoriju i geografiju, ali joj je prošle godine komisija Agencije za regulisanje nastave zabranila da predaje najmanje pet godina.

Priznala je da nije održala odgovarajuće profesionalne granice sa učenikom.

Iako gimnazija nije navedena u izveštaju Agencije, škola potvrdila za Miror da je jedan od njihovih „bivših zaposlenih“ dobio nalog za zabranu.

Optužbe uključuju sugerisanje organizovanje sastanka „licem u lice“, neprimereno ponašanje i komunikaciju sa učenikom van škole o stvarima koje se ne odnose na nastavni plan i program.

Bauer je takođe priznala da je zloupotrebila svoj položaj poverenja „tako što je ohrabrivala učenika u aktivnostima za koje se smatralo da su seksualne prirode“.

Ona je negirala da su njeni postupci bili seksualno motivisani, ali je veće utvrdilo da su svi navodi dokazani i preporučilo „zabranu na neodređeno vreme“.

Mona Sod, koja je predsedavala saslušanjem iza zatvorenih vrata, napisala je da je utvđeno da se Bauer neprihvatljivo ponašala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bauer nije uspela da održi odgovarajuće profesionalne granice sa učenikom u srednjoj školi i zloupotrebila je svoj položaj poverenja, što je uključivalo neprikladnu komunikaciju sa učenikom za koju je Komisija zaključila da je seksualno motivisana“, navedeno je u izveštaju.

Sve se dogodilo između 2018. i 2022. godine, a nakon dojave, škola je pokrenula istragu, pre nego što je pozvala nadzorni organ, a obaveštena je i policija.

Zabrana predavanja izrečena je Bauer u maju 2022. godine. Desetak meseci nakon završetka ročišta, izveštaj je objavljen 1. marta ove godine.

BONUS VIDEO: Škola u Francuskoj u kojoj je đak nožem usmrtio nastavnicu španskog jezika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar