Foto:shutterstock paul prescott

Državno tužilaštvo Hrvatske je u saradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a sprovelo istragu nad 53-godišnjakom. Protiv njega je poginuta optužnica, a terete ga za pripremu terorizma. Kazneni zakon za to delo predviđa kaznu zatvora od šest jeseci do pet godina.

Optužnica 53-godišnjaka tereti da je na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom vlasti i propisanim merama zbog korone, skidao s interneta i na tabletu čuvao fotografije najviših državnih zvaničnika i njihovih članova porodice.

Takođe, u tabletu je čuvao i fotografije direktora zdravstvenih institucija, istaknutih naučnika i profesora, sudija Ustavnog suda i drugih…

Foto: Shutterstock

Putem interneta i aplikacija 53-godišnjak je preuzeo više video zapisa osobe, koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine, u više gradova pozivala građane na rušenje aktualne političke vlasti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sakupio je i adrese na kojima stanuju najviši državni zvaničnici, kao i direktori jednog zavoda i bolnice. Pretraživao je i  kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni zvaničnici i direktori, kao i mesta gde se nalaze pojedine ambasade i jedna televizijska kuća.

Tereti se da je pri planiranju ubistava i napada nabavio fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja.

Kod sebe je imao dva pištolja i automatsku pušku s prigušivačem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar