Pedro Sančez Foto:Tanjug/AP Photo/Michal Dyjuk

Pismo bomba poslata je na adresu španskog premijera Pedra Sačeza, prenosi El Pais.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavestilo Nacionalni sud o prijemu koverte sa „pirotehničkim materijalom“, koja je upućena premijeru Pedru Sančezu.

Vojna jedinica avio-baze Torehon de Ardoz je sinoć upozorila na pronalazak koverte slične onima koje su pristigle u ambasadu Ukrajine i kompaniju za proizvodnju oružja Instalaza iz Saragose i koja je bila upućena centru satelita EU.

Španija policija Foto:EPA-EFE/VICENTE ROSO

Na sumnjivo pismo jutros su se oglasile i službe bezbednosti sedišta Ministarstva odbrane. Za slučaj je nadležan Centralni instrukcijski sud, zbog indicija o mogućem krivičnom delu terorizma, prenosi El Pais.

Eksplozija u ukrajinskoj ambasadi

Španske snage bezbednosti pronašle su jutros treću eksplozivnu napravu sakrivenu u paketu koji je poslat u bazu vazduhoplovnih snaga u Torehon de Ardozu kod Madrida, izvestio je list El Mundo.

POGLEDAJTE JOŠ:

U sredu su pronađena dva pisma bombe upućena ukrajinskoj ambasadi u Madridu i proizvođaču oružja u Saragosi, na severu Španije, saopštila je policija.

Prva pismo bomba je eksplodirala nanevši lakše povrede ukrajinskom zvaničniku.

Policijski istražitelji već analiziraju kovertu, kao i dve pošiljke od prethodnog dana kako bi otkrili njihovo poreklo i da li su međusobno povezane ili su imitatori, opcija za sada isključena s obzirom na vremensku blizinu tri pošiljke.

Komentari

Svi komentari (0)