Foto: Stockton Police Department

Policijska uprava Stoktona saopštila je da sumnjaju da je pet ničim izazvanih ubistava u proteklih nekoliko meseci delo jedne osobe.

Vlasti tragaju za osobom koja je povezana sa pet ubistava, od kojih je prvo počinjeno 8. jula. Sve žrtve su bili muškarci i svi su bili sami u trenutku kada su ubijeni, saopštila je policija.

Sva ubistva počinjena su noću ili u ranim jutarnjim satima.

Policija je objavila samo nekoliko detalja o nizu ubistava.

Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Stoktonska policija je rekla za Ej-Bi-Si njuz da su sve žrtve ubijene u zasedi, nijedna nije opljačkana i nijedna nije bila povezana sa drogom ili bandom. Policija je navela i da ima fizički dokaz koji povezuje pet mesta zločina.

Policija nije javno identifikovala nijednu od žrtava, ali je porodica poslednje žrtve izjavila da je ubijen Lorenco Lopez.

„On je bio samo osoba koja je bila ovde na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, u pogrešnim okolnostima“, rekao je njegov brat Džeri Lopez za KKSTV.

Majka druge žrtve Greta Bogou potvrdila je za Ej-Bi-Si njuz da je njen sin Pol Aleksander Džej (35) ubijen 8. jula 2022. u bloku 5600 Kermit Lejn.

Osumnjičeni za ubistva pet muškaraca Foto: Stockton Police Department
Osumnjičeni za ubistva pet muškaraca Foto: Stockton Police Department

„Bio je dobar dečak koji je izrastao u dobrog čoveka velikog srca. Uvek će živeti u našim srcima. Uvek je bio tu za vas ako vam je bio potreban. Bio je sin, brat, otac, unuk, nećak i rođak. Još ne mogu da verujem da se neće vratiti. Nadam se da će ovo pomoći da se uhvati ubica“, rekla je Greta Bogou.

Grad Stokton saopštio je da predlaže nagradu od 85.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ubice.

Dan nakon Lopezovog ubistva, policija Stoktona je na konferenciji za novinare rekla da nije sigurna da li je niz ubistava povezan.

„Još posmatramo sa nasumične tačke gledišta, ali vidimo neke sličnosti. Nismo dobili apsolutno nijedan dokaz koji bi nas naveo da verujemo da jedna osoba divlja u gradu Stokton ubijajući ljude“, rekao je šef policije Stenli Makfeden.

To se, međutim, promenilo dva dana kasnije kada je odeljenje spojilo pet ubistava i objavilo sliku osobe koju sumnjiče za pet ubistava.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje ubice sa Floride

Komentari

Svi komentari (0)