Foto: Printscreen/YouTube/Ostrog Tv Studio

Pesnik Blagoje Baković, koji je nakon ljubljenja posmrtnih ostataka Amfilohija Radovića i sam oboleo od korone, poručio je za Nova.rs da se "ne boji korone, već samo Boga".

„Ja svake nedelje po tri puta celivam ikone na Službi u Hramu. Mitropolit je bio živa ikona pred Bogom i ljudima i zato sam ga celivao i želeo da to vide i moji potomci. Korone se ne bojim, samo Boga, a on me čuva“, izjavio je za Nova.rs Baković pisanom porukom.

Pročitajte još:

On je takođe „prozvao“ sve one koji su osuđivali ponašanje pojedinaca tokom sahrane mitropolita, a koji su, uprkos visokom riziku od zaraze, kršili sve epidemiološke mere ljubeći posmrtne ostatke, nazivajući ih „drugosrbijancima“ koji mrze Srbe.

„Toga što sam učinio se gnušaju samo oni koji mrze i Boga i Mitropolita i Srbe, tzv. drugosrbijanci, oni koji nikada nisu ušli u Hram, niti ikada uzeli blagoslov od bilo kojeg sveštenika. Oni koji Njegove svete mošti nazivaju ‘lešom’ u svojim kolumnama“, poručio je Blagojević.

Mitropolit Amfilohije sahranjen je 1. novembra u Sabornom hramu u Podgorici, gde je prethodno njegovo telo ležalo u otvorenom kovčegu.

Među mnogima koji su ulazili u hram da se oproste od Radovića je bio i Baković, koji je u jednom momentu dodao jednom od sveštenika svoj telefon da ga slika dok ljubi krunu na glavi pokojnika.

Na snimku koji je ubrzo osvanuo na Jutjubu, vidi se kako Baković par puta ponavlja „poljubac“, zarad bolje fotografije.

Sedam dana nakon sahrane, Baković se nalazi u vrbaškoj bolnici, jer se i sam zarazio virusom. Prema rečima njegovih prijatelja, on se dobro oseća.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare