Olga Skabajeva
Olga Skabeyeva i Vladimir Putin Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ruska državna televizija nije puno izveštavala o nedavnim napadima ukrajinskim dronovima na aerodrome duboko na njihovoj teritoriji.

No danas je vojni stručnjak i direktor muzeja ruskih vazduhoplovnih snaga Juri Knutov priznao da postoje veliki problemi u ruskoj protivvazdušnoj odbrani.

„Kada je započela specijalna vojna operacija bilo je važno da svi sistemi za vazdušnu obranu budu smešteni blizu lokacija gde su se odvijale bitke. Zato su se otvorile velike rupe u našem sistemu protivvazdušne odbrane. Američki sateliti jasno su to snimili, pa prosledili informacije Ukrajincima. Sada postoji i realna opasnost da će Ukrajinci iz vazduha napasti i Moskvu. Zato trebamo odnekud pronaći sredstva za odbranu. Trebali bi možda deo odbrambenog oružja dovesti iz zapadnog Sibira. S naših istočnih položaja, kao što su oni oko Aljaske i Japana, to ne možemo učiniti jer se tamo moramo baviti sa Amerikancima“, naveo je, prenosi Jutarnji list.

I voditeljka Olga Skabejeva, koju još zovu i Putinovom čeličnom lutkom, a koja je nekoliko puta već poručila kako bi protiv Zapada trebalo upotrebiti nuklearno oružje, pokazala je kako nije zadovoljna takvom situacijom.

Štaviše, njeno retoričko pitanje moglo bi se protumačiti i kao kritika Putninove vojne taktike.

„Ako krećemo u specijalnu vojnu operaciju, da li bismo smeli imati rupe u sistemu protivvazdušne odbrane? Štaviše, rupe toliko velike koje Amerikanci mogu videti iz svemira…“, zabrinuto je zvučala Skabejeva.

BONUS VIDEO: Evakuacija starijih iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar