Dražen Koštan Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Juče je na Županijskom sudu u Šibeniku počelo suđenje Draženu Koštanu i još dvojici za devet razbojništava u bankama i menjačnicama u Šibeniku i okolini.

Podsetimo, protiv Koštana je nedavno na Opštinskom sudu u Šibeniku podignuta optužnica i zbog planiranja terorističkih napada. DORH je tada objavio i poduže saopštenje u kojem je naveo kako je 53-godišnji Koštan planirao ubiti visoke državne zvaničnike, lekare i profesore čije je fotografije skidao, a sve zbog nezadovoljstva korona merama. Kod sebe je imao i pravi arsenal oružja, prenosi Index.hr.

DORH-ovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Optuženi se sumnjiči da je tokom razdoblja od 27. januara 2020. do 1. marta 2022. na području Republike Hrvatske, preciznije u Šibeniku i Vodicama, zbog nezadovoljstva radom političkih vlasti u Republici Hrvatskoj i nezadovoljstva protivpandijskim merama, postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura Republike Hrvatske. Optuženi se tereti da je skidao s interneta i u memoriju tablet uređaja čuvao fotografije najviših državnih zvaničnika Republike Hrvatske i članova njihovih porodica i direktora zdravstvenih institucija, istaknutih naučnika i profesora, sudija Ustavnog suda, saborskih poslanika i poslanika u Evropskom parlamentu.

#social-embed_0

Optuženi je čuvao fotografije bivših državnih zvaničnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, kao i fotografije nekoliko ambasadora u Republici Hrvatskoj, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća u Republici Hrvatskoj. Optuženi je putem interneta i aplikacija preuzeo više videozapisa osobe, koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine u više gradova na području Republike Hrvatske pozivala građanstvo na rušenje aktualne političke vlasti u Republici Hrvatskoj“, stoji u prvom delu saopštenja.

Nabavio je oružje i istraživao adrese stanovanja

„Dodatno, tereti ga se da je pribavio adrese na kojima stanuju najviši predstavnici izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj, kao i direktori jednog zavoda i bolnice, pa je istraživao i čuvao na uređaju način kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni zvaničnici i direktori, kao i mesta gde se nalaze pojedine ambasade i jedna televizijska kuća.

PROČITAJTE JOŠ:

Optuženi je potom, u svrhu lišenja života i napada na telo nosioca aktualne političke vlasti i društvenih struktura u Republici Hrvatskoj radi nabave istog, pribavio fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja.

Takođe, nabavio je i kod sebe držao dva pištolja i dva šaržera s većim brojem municije, automatsku pušku s prigušivačem, kao i veći broj pripadajućih šaržera sa municijom, kao i dve ručne bombe i dva noža. Optuženi se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih krivičnih dela“, objavio je DORH.

BONUS VIDEO: Milanović: Hrvatska nikakav igrač, gas i naftu dobijamo iz Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar