Foto: PU splitsko-dalmatinska

"Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rešenje", reči su Ante Božića, oca Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima u sredu automobilom udario policijskog službenika u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Očajni otac tvrdi da je Ivan tokom dana kontaktirao sestru i da je vrlo verovatno da će se predati u pratnji svog advokata. O svemu su obavestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

„Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Iako je odmah pitao kako je nesrećni policajac, pravdajući se da ga nije video. Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu porodicu smatrajući da se ne smemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tokom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije“, emotivan je Božić, koji dodaje kako ga je vest zatekla u bageru na Čiovu.

Na prvu nije mogao da veruje šta se dogodilo, ali kasnije se, nažalost, potvrdila istinitost nesrećnog događaja koji ga je itekako pogodio.

Njegov sin, tvrdi, mora odgovarati za nedelo koje je počinio. Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu porodice, kaže otac za Slobodnu Dalmaciju.

Što se tačno dogodilo, priznaje, teško može dokučiti.

***

BONUS VIDEO: Taksista pregazio pešaka u Nišu