Foto:EPA-EFE/Chema Moya

Španska policija zaplenila je tri koverte upućene ukrajinskoj ambasadi i konzulatima u Madridu, Barseloni i Malagi, za koje se veruje da sadrže oči životinja, rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Ranije je rekao da je šest ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi dobilo krvave pakete sa životinjskim očima.
Pre toga, paketi sa eksplozivom su slati u ambasadu Ukrajine u Madridu, oružarsku kompaniju Instalaza, Ministarstvo odbrane Kraljevine i vazduhoplovnu bazu Torehon de Ardoz.

Kasnije se saznalo da je 24. novembra španska policija presrela kovertu, verovatno sa „pirotehničkom supstancom“, koja je bila adresirana na španskog premijera Pedra Sančeza , prenose RIA novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Španska policija zaplenila je u pošti tri koverte sa, kako se veruje, očima životinja, koje su upućene ambasadi Ukrajine u Madridu, generalnom konzulatu u Barseloni i konzulatu u Malagi. Počele su istražne radnje“, napisao je Nikolenko na svom Fejsbuk profilu.

„Ukupno imamo 21 slučaj pretnji ukrajinskim ambasadama i konzulatima u 12 zemalja. Kao što je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao, ukrajinske diplomate se ne mogu zaplašiti niti slomiti. Nastaviemo da efektivno radimo na zaštiti Ukrajine od neprijatelja i da radimo na našoj pobedi“, naveo je Nikolenko.

BONUS VIDEO: Evakuacija iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar