Makedonska policija
Makedonska policija ilustracija Foto:Tomislav Georgiev / Xinhua News / Profimedia

MUP Severne Makedonije saopštio je da je zatvorenik pobegao iz zatvora Idrizovo u Skoplju i objavio detalje filmskog bekstva.

Zatvorenik u KPZ Idrizovo u Skoplju pobegao je u četvrtak uveče dok je prevezen u bolnicu.

Kako je saopštio MUP, u četvrtak u 23.20 časova pomoć skopskih specijalaca zatražila su četiri policajca. Oni su osuđenika iz zatvora prevezli u Urgentni centar „Majka Tereza” kombijem Ford tranzit.

„Juče uveče oko 23.20 časova, prilikom transporta osuđenog B.M. (36) iz KPU Idrizovo u Urgentni centar Majka Tereza ​​zbog povrede desne šake, na magistralnom putu za Skoplje, kod benzinske pumpe Lukoil, došlo je do službeno vozilo presrelo je vozilo marke „Audi“ sive boje bez registarskih oznaka koje im je blokiralo put.

Osuđeni je u tom trenutku uzeo službeni pištolj iz futrole zatvorskog policajca I.H., koji je upravljao kombijem, pucao u njega i ranio ga u donji deo stomak“, saopštila je Uprava za izvršenje sankcija.

Pročitajte još:

Povređeni policajac se zaustavio sa kombijem, a zatvorenik je pobegao u audiju. Ranjeni policajac je prevezen na lečenje, a za odbeglim zatvorenikom raspisana je poternica.

TV Telma piše da je odbegli zatvorenik osuđen na 21 godinu zatvora. Za ubistvo u Tetovu 2016. dobio je 19 godina, a za dilovanje droge još dve godine.

Nadzor nad zatvorom Idrizovo vršiće Uprava za izvršenje sankcija. Navode da će za utvrđene nepravilnosti biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se utvrdilo zašto nije pružena pomoć policije prilikom dovođenja zatvorenika do bolnice.

BONUS VIDEO Bekstvo iz zatvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar