Foto:Halil Fidan / AFP / Profimedia; instagram/tahaduymazz

Turski influenser Taha Dujmaz iz Hataja pronađen je mrtav u ruševinama, nakon serije razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju. Ove vesti rasplakale su Tursku, koja pamti i kako je mladi Taha bio izložen nasilju na društvenim mrežama, gde je ismevan zbog finansijskog statusa i fizičkog izgleda.

Taha je u Turskoj bio je poznat po svojim kulinarskim sposobnostima, koje je redovno delio sa pratiocima na mrežama. Oni su se zabrinuli nakon zemljotresa u Hataju, a nekoliko dana kasnije stigle su užasne vesti. Tahino beživotno telo pronađeno je u ruševinama zgrade njegove tetke u susednom Karamanmarašu.

Mladi influenser je, inače, bio žrtva internet nasilja. Popularnost je stekao kada je počeo da deli recepte jela koja je pravio sa porodicom u skromnoj kuhinji. To je bilo dovoljno pojedincima da ga ismevaju zbog siromaštva.

Kasnije je počeo da zarađuje i izdržava svoju porodicu, ali su onda isti ljudi počeli da ga vređaju zbog fizičkog izgleda, tačnije nosa.

Zbog pritiska, on je čak operisao nos, ali teror na mrežama nije prestajao. Na meti su se našle i njegove uši, koje je takođe operisao.

POGLEDAJTE JOŠ:

U jednom momentu, javno je rekao da se ne oseća dobro i zamolio ljude na društvenim mrežama da prestanu sa zlostavljanjem, ali ni to nije urodilo plodom.

Ubrzo je prestao da često komunicira sa svojim pratiocima, a njegovo telo pronađeno je u ruševinama Hataja 12 dana nakon potresa.

BONUS VIDEO Devojčica izvučena iz ruševina u Karanmarašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar