Ukrajina rat Foto:EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/Drew Angerer / Getty images / Profimedia/Ukraine Presidents Office / Alamy / Alamy / Profimedia/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK/ EPA-EFE/CHRISTOPHE SIMON/Tanjug/AP Photo/Libkos

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do zaoštravanja sukoba u Ukrajini.

„Rusija sada pokušava da ‘zamrzne’ sukob, pre nego što na proleće pokrene veću ofanzivu“, rekao je Stoltenberg putem video linka na konferenciji o novim geopolitičkim i ekonomskim strategijama koju je organizovao britanski list „Fajnenšl tajms“.

Stoltenberg je rekao da NATO saveznici moraju da nastave sa slanjem pomoći u Ukrajinu, jer će sukob, za koji se očekuje da će tokom zime ući u mirniju fazu, biti nastavljen tokom proleća, prenosi „Fajnenšl tajms“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Uslovi za diplomatsko rešenje sada ne postoje. Ukoliko želimo mirno rešenje moramo da nastavimo da pružimo vojnu podršku Ukrajini“, rekao je Stoltenberg i dodao da Rusija nije pokazala želju za mirnim okončanjem sukoba.

Stoltenberg je tokom izlaganja naglasio da bi eventualna „pobeda Rusije prouzrokovala ozbiljne posledice po alijansu i učinila NATO ranjivijim“.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo

Komentari

Svi komentari (1)