Foto: Profimedia/Reuters/EPA

Ukrajinske vlasti pronašle su pet mučilišta u gradu Hersonu i četiri u okolnim mestima, samo dve nedelje nakon što su ovo područje oslobodili od ruskih trupa. Dmitrij Bilij (24) ukrajinskim policajac preživeo je pravi horor u jednom od njih.

Njega je u cik zore tamo odvelo desetak ruskih vojnika. Dali su mu da bira između dve opcije – da preda pištolj i krene za njima ili da mu majka i brat zauvek nestanu.

Dmitro je predao pištolj Rusima, koji su ga potom odvukli iz njegove kuće u južnom selu Černobajevka u zatvor u Hersonu.

Kaže da su ga zatvorili u malu ćeliju i danima mučili. Zakačili su mu žice za genitalije i uši i mučili ga elektrošokovima.

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Bio je pakao u mom celom telu. Užasno je peklo, osećao sam da mi krv ključa. Samo sam želeo da prestane“, rekao je Bilij.

Pročitajte još:

Kako kaže, nije jedini koji je preživeo ovaj horor.

„Rusi su pritvarali, tukli, ispitivali, pretili smrću i mučili civile elektrošokovima. Ukrajinska policija saopštila je da su ruski vojnici počinili više od 460 ratnih zločina na okupiranim teritorijama Hersonske oblasti“, rekao je Bilij.

BONUS VIDEO Aleksandar Radić: Rusija nema resurse za nastavak rata u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar