Foto:Nova TV

Nekolicina bahatih MMA boraca je brutalno tukla pripadnike Hrvatske gorske službe spasavanja koji su se zatekli na sklijalištu na Platku u Hrvatskoj na kom su prethodno maltretirali sve prisutne driftovanjem BMW-a. Povređeni su zadržani na bolničkom lečenju, uključujući i devojku, koja je prema rečima njenog momka zadobila unutrašnje krvarenje u plućima.

Napad je počeo kada je mladić sa devojkom blokirao prolaz službeniku HGSS-a i zahtevao da motornim sankama izvuče BMV iz snega. Službenik HGSS-a im je rekao da to ne može i da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao i on je ostao bez svesti, piše Jutarnji.hr.

Zatim je jedan od gostiju obližnjeg lokala pritrčao u pomoć i odvojio napadača od povređenog.

Međutim, bahati mladić nije želeo da se povuče i počelo je guranje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dva putnika iz BMV-a. Tada je u pomoć pritrčao još jedan pripadnik HGSS-a, ali je i on zadobio snažan udarac u glavu i ostao na zemlji.

Najbliži pomagači pokušali su da mu iščupaju jezik, daju kiseonik i ožive, a u isto vreme, prvu osobu koja je pritekla u pomoć napala su dva putnika iz BMV-a, prvo pesnicama, a zatim su ga bacili u pod i nastavili da ga udaraju.

Jedna žena je htela da zaustavi napad i pomogne, ali je zadobila četiri direktna udarca u glavu i pala. Mladići, obojica teški više od stotinu kilograma, nastavili su sve vreme da čoveka pomagača i psuju ga.

„Mi smo borci. Znate ko smo“, vikali su.

„Hteli su da ubiju tog čoveka“

Kako je za Dnevnih.hr rekao momak pretučene devojke, tuča je trajala punih 20 minuta.

„Hteli su da ubiju tog čoveka“, rekao je momak koji želi da ostane anoniman i dodaje da su mu MMA borci tog dana slomili ruku.

Govori i da je dve decenije u borilačkim sportovima.

„U jednom trenutku sam se potukao sa trojicom. Sklonio sam od HGSS-ovca onoga koji ga je nokautirao“, rekao je.

Napali su i njegovu partnerku kojoj je posle drugog lekarskog pregleda konstatovano joj je unutrašnje krvarenje u plućima.

„Gledao sam snimak nadzorne kamere koja je sve snimila. Plakao sam dok sam to gledao“, priznaje.

Prema njegovom mišljenju, MMA borci su bili pod dejstvom droge i alkohola.

Otkriveno ko su batinaši

Inače, kako saznaje Index.hr policija je započela krivičnu istragu protiv Luke Abramovića, Mateja Krunića i Lovre Pavelića. Oni su nakon napada pronađeni na licu mesta. BMW je vozio Lovro Pavelić.

Ime Mateja Krunića pominjalo se u javnosti i ranije, u vezi sa borilačkim veštinama.

Luka Tiriel Abramović ranije se pominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo, po svemu sudeći, dobio uz hrvatsko.

Kasnije je potpuno prešao na MMA, a u jednom od intervjua koje je svojevremeno dao otkrio je i zašto.

Pročitajte još:

„Nastupam za FK Dinamit pod vodstvom Mladena Kujundžića. Skijao sam do 18. godine. Bio sam reprezentativac Hrvatske do 16. godine, a kasnije sam skijao za Tursku. Borilačkim sportovima sam se počeo baviti oko 16. godine. Shvatio sam da skijanje ide silaznom putanjom, kada sam shvatio kako će se stvari odvijati sa savezom, prvo hrvatskim, a zatim turskim, više sam se uključio u borilačke veštine“, rekao je Krunić.

Dražen Abramović, otac Luke Abramovića, član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i aktivan u lokalnom ogranku stranke.

BONUS VIDEO Masovna tuča u Novom Pazaru – intervenisala i policija