Milan Knezevic
Milan Knežević Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Na snimku jučerašnjeg incidenta ispred Aerodroma Podgorica, u kojem je učestvovao jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević, vidi se da Kneževićevo obezbeđenje inicira fizički kontakt.

Na snimku sa video-nadzora, koji je objavila „Pobjeda“, može se videti kako Dušan Knežević, vozač i obezbeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa trojicom muškaraca koji su prethodno izašli iz automobila.

Zbog sumnje da je napao Kneževića, bilo je određeno zadržavanje Cetinjanina Ivana Gardaševića (34), koji je pušten nakon što je Osnovni sud u Podgorici prihvatio njegovu žalbu, pišu Vijesti.

Jedan od lidera DF-a kazao je juče da ga je nepoznati muškarac vređao, a da je njegov vozač, kako tvrdi, sprečio fizički napad. Ocenio je i da je sve politički motivisano. Rekao je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

Otac Ivana Gardaševića rekao je sinoć „Vijestima“ da je Milan Knežević psovao njega i njegovog sina, a da je obezbeđenje tog poslanika kasnije i fizički pokušalo da se obračuna s njima.

Pročitajte još:

Sudija za istragu ocenio je da nema osnovane sumnje da je Gardašević uputio Kneževiću bilo kakve, „a kamoli kvalifikovane pretnje, što je bitni element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti“, saopštili su je ranije iz Osnovnog suda.

Dodali su da se na snimku vidi da Kneževićevo obezbeđenje „inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbegne udaljavajući se“.

BONUS VIDEO Da li je Crna Gora i dalje omiljena srpska destinacija?