Stipe Mesić Foto:EPA/ETIENNE ANSOTTE

Bivši hrvatski predsednik Stipe Mesić ocenio je da je država sa svojim institucijama umešana u zataškavanje brutalnog zločina, ubistva oca, majke i devojčice porodice Zec.

Pročitajte još:

Stipe Mesić rekao je u četvrtak u Čakovcu, odgovarajući na novinarsku molbu da pokomentariše Milanovićeve izjave o ubistvu članova porodice Zec, da bi predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavama koje se odnose na zločin i žrtve „trebalo da više vodi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava“.

„Država je sa svojim institucijama umešana u zataškavanje brutalnog zločina, ubistva oca, majke i devojčice. Hrvatska je dala neko obeštećenje, i to je u redu, a dvoje dece koja su ostala ne traže ništa. Ne može se reći šta njima treba. Njima ne treba ništa, ali nama treba“, rekao je Mesić, prenosi Dnevnik.hr.

I njega su prozivali

„I mene su neki prozvali da sam pomilovao jednog od ubica, Sinišu Rimca“, rekao je Mesić i dodao da mu je u kazni za ratni zločin u Pakračkoj poljani skinuo godinu dana jer je pokazao gde su žrtve sahranjene, inače ne bi mogli do njih doći.

Mesić je danas boravio u Međimurskoj županiji, gde je posetio tvrtku Čateks, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalsku jezgru te Riznicu Međimurja – Muzej nematerijalne baštine u Čakovcu.

Dodao je i da je oduševljen onime što je video.

„Naše gospodarstvo u jednoj pljačkaškoj konverziji, u jednoj privatizaciji, doživelo je svoju stagnaciju, a ovo je primer kako se iz tih okvira može izaći. Sve što smo videli, to je prodaja znanja, što drugima može biti primer. Za pohvalu je i korištenje EU fondova“, izjavio je Mesić.

BONUS VIDEO: Četvorica bivših pripadnika DB-a opet proglašena krivim za ubistvo Ćuruvije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar