Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući pokušaj državnog udara u Nemačkoj, istakao je da Nemačka nema potpuni suverenitet na svojoj zemlji.

Prema njegovom mišljenju, odluku donosi „duboka američka država”.

„Nemačka nema puni suverenitet na svom tlu. Odluke o nemačkim energetskim, industrijskim i odbrambenim pitanjima donosi „duboka američka država“,“ piše Medvedev na svom telegram kanalu , prenosi Komsomoljskaja pravda.

Ironično je primetio i pominjanje umešanosti Rusije u pokušaj državnog udara, koji je sprečen dan ranije.

„Naravno, oni nagoveštavaju vezu sa Rusima. Kako drugačije? Sve podmukle zavere, svetski ratovi, razorni zemljotresi i smrtonosne epidemije su od nas. Ponosni smo, iako još nismo uspeli“, rekao je političar.

Podsećamo, dvadeset pet osumnjičenih članova i pristalica ekstremno desničarske terorističke grupe privedeno je rano jutros tokom racija širom Nemačke, saopštilo je Federalno tužilaštvo Nemačke i nemački ministar pravde Marko Bušman.

PROČITAJTE JOŠ:

Bušman je rekao da su istrage usmerene protiv osumnjičene terorističke mreže sa vezama sa poznatim Rajhsbirger pokretom, koji ne priznaje zvaničnu nemačku vladu, prenosi Dojče vele (DW).

Dodaje da su u racijama uhapšene osobe osumnjičene za planiranje oružanog napada na državne institucije, prenosi Tanjug.

„Od jutros je u toku velika antiteroristička operacija. Postoji sumnja da je planiran oružani napad na ustavne organe“, napisao je Bušman na društvenoj mreži Tviter.

Racije su sprovedene u 11 nemačkih saveznih država, u više od 150 objekata, koji su u vlasništvu osumnjičenih, navedeno je u saopštenju tužilaštva, prenosi Rojters.

BONUS VIDEO: Evakuacija starijih iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar