Foto: Shutterstock

U jednom restoranu u Budvi je došlo do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđenio je portalu Dana iz više izvora.

U opštini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada je portal Dan zvaničnu potvrdu dobio samo iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

„Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15-16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje“, rekao je portalu dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović, prenosi Dan.

Pročitajte još:

Redajcija Dana navodi da još nije uspela da dobije i zvaničnu potvrdu o ostalim turistima koji su dobili trovanje, kao ni i o objektu u kojem su se hranili.

U Domu zdravlja u Budvi je saopšteno da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan, prenosi crnogorski Dan.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

VIDEO Trovanje učenika u Ekonomskoj školi Šta se dogodilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare