Haker / Foto: Profimedia.rs

Policija Severne Makedonije podnela je danas krivični prijavu protiv jednog maloletnika iz Skoplja za krivično delo "terorizam" zbog slanja jedne od lažnih dojava o bombama u skopskim školama.

Saopšteno je da je taj maloletnik, inspirisan dojavama o bombama od 26. oktobra do 2. novembra, a videvši da su preteće poruke poslate preko provajdera koji nudi kriptozaštitu, preko tog operatera 4. novembra poslao poruku o postavljanju bombi u četiri srednje škole u ​​Skoplju.

Policija je s mladim Skopljancem, u prisustvu njegovih roditelja, 7. novembra obavila razgovor i priznao je da je počinio krivično delo, a objasnio je i način kao je to uradio.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizvani kriminal Severne Makedonije podneo je Sektor Policije za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Preteći mejlovi o postavljanju bombi su na elektronske adrese skopskih srednjih škola počele skoro sakodnevno da stižu 26. oktobra. Poslednjih dana dana su preteće poruke dobile i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Severne Makedonije.

***

BONUS VIDEO: Građani Severne Makedonije o pristupu EU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar