Foto: a27 / Zuma Press / Profimedia

Majka (42) izručena iz Južne Koreje prvi put se pojavila u sudu na Novom Zelandu u sredu, suočena sa optužbama za ubistvo nakon što su ostaci njeno dvoje dece pronađeni u koferima u Oklandu.

Odevena u bež jaknu i crnu majicu, žena se nakratko pojavila u Okružnom sudu Manukau, južno od Oklanda, dan nakon što je sletela u zemlju.

Sudska pravila zabranjuju medijima da objave identitet žene ili njene preminule dece, ali je sudija Gas Andre Viltens dozvolio da se objavi činjenica da je ona njihova majka.

Osumnjičenoj, koja se suočava sa dve tačke optužnice za ubistvo, određen je pritvor bez izjašnjavanja o krivici do njenog sledećeg pojavljivanja u Višem sudu u Oklandu 14. decembra.

Ona je preko prevodioca tražila da se obrati sudiji, ali je intervenisao njen advokat rekavši: „Mislim da bi bilo najbolje da nije.

Sudija se složio i žena je izvedena iz sudnice, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ

Saslušanje je održano manje od 24 sata nakon što je osumnjičeni stigao na aerodrom Okland pod policijskom pratnjom nakon što je izručen iz Južne Koreje.

Uhapsila ju je korejska policija u lučkom gradu Ulsanu u septembru, mesec dana nakon što je novozelandska policija otkrila ostatke njeno dvoje dece, starosti između pet i 10 godina.

Prilikom hapšenja, osumnjičena je novinarima u više navrata rekla: „Nisam to uradila“ dok je uvođena u policijsko vozilo.

Tela dece pronađena su nakon što je jedna porodica kupila kofere na onlajn aukciji napuštenih stvari.

Policija Novog Zelanda saopštila je da su tela verovatno bila u skladištu nekoliko godina, što je komplikovalo istragu.

Vlasti su naglasile da porodica koja je pronašla tela nije povezana sa ubistvima.

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar