Foto:Daniel Webb / SWNS / SWNS / Profimedia

Majka koja je pišila kanabis i koja je ostavila svoju bebu kod kuće da umre na temperaturi od 27 stepeni Celzicijusa sa slomljenom lobanjom, dok je ona bila u kupovini, ide u zatvor.

Stejsi Dejvis (35) je ostavila jednogodišnjeg sina Itana Dejvisa samog u krevetiću dva sata dok je išla i kupovinu i park u blizini svoje kuće u Melkšamu u Engleskoj u junu 2018. godine.

Maleni Itan je bio zarobljen u toploj prostoriji u kojoj su svi prozori bili zatvoreni i nijedan ventilator nije radio, dok su temperature bile visoke. Takođe je zadobio frakturu lobanje, za koju je njegova majka rekla da ju je zadobio nakon pada, iako obukcija nije mogla da utvrdi uzrok smrti.

Dejvisova koje je redovno pušila kanabis u prisustvu svog sina, nije proverila svoje dete najmanje još pola sata nakon što se vratila kući. Umesto toga je slala poruke prijatelju, navedeno je na sudu.

Foto:Family photo / SWNS / SWNS / Profimedia

Kada je konačno ušla u sobu svog sina, zatekla ga je beživotnog u krevetiću.

Dete je hitno prevezeno u bolnicu ali je ubrzo proglašeno mrtvim.

Dejvis se juče pojavio na sudu u Solsberiju na izricanje presude, pošto je ranije priznala krivicu za krivično delo okrutnosti prema deci. Osuđena je na dve godine zatvora.

Sajmon Džons, tužilac, ranije je rekao da je obdukcija otkrila da je Itan zadobo povredu glave, odnosno prelom lobanje, ali uzrok smrti nije utvrđen.

U razgovoru sa policijom, Dejvis je rekla da je njen sin pao na pod i da je udario glavu, ali da ona nije uspela da ga odvede u bolnicu.

Foto:Wiltshire Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Mark Ešli koji je zastupao Dejvisovu na sudu, tvrdio je da je njen slučaj klasičan primer postnatalne depresije.

Itan je prerano rođen carskim rezom i odmah mu je posle rođenja bila potrebna operacija debelog creva, što je rezultiralo dvomesečnim boravkom u bolnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Ešli je rekao na sudu da je Dejvis imala problema u vezi, kao i finansijskih briga i da se borila da se poveže sa Itanom.

Rekao je da se Dejvisova plašila da odvede Itana u bolnicu sa povredom nakon što ga je socijalna služba prethodno sklonila iz njenog doma zbog sumnje na slomljenu nogu.

Itan je kasnije vraćen kući kada je utvrđeno da nema dokaza o nepravednom postupanju.

Sudija je istakao da je ponašanje majke bilo sebično, a onda ju je osudio dve godine zatvora.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar