Dragan Lukač Foto:N1

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je da svi svoja politička prava mogu ostvariti u skladu sa zakonom, da dokažu da su bili u pravu, da su pobednici izbora, ali ne sme se desiti da na bilo koji način bude narušen mir u RS-u i sigurnost građana.

„S obzirom na moguća incidentna dešavanja moramo da budeo spremni i uvek smo spremni na prvom mestu da zaštitimo građane RS-a, njihovu imovinu, naš miran život“, rekao je Lukač za RTRS.

Istakao je da se nada da da neće biti nekih organizovanih incidenata, koji bi kako je rekao, na neki način narušili javni red i mir, prenosi Klix.ba.

„Policija će svakako u skladu sa svojim ovlašćenjima adekvatno odgovoriti i sankcionisati sve one koji to pokušaju da urade“, dodao je Lukač i naglasio da se nada da niko ni na koji način neće pokušati ulicom ili nekom silom da preuzima vlast u Republici Srpskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Smatra da to nije nikome potrebno i nada se da se to neće desiti.

„Ali, ko god pokuša na bilo koji način silom da radi, policija će adekvatno odgovoriti i sprečiti bilo kakav pokušaj provođenja sile od bilo čije strane na teritoriji RS-a. Naš jedini cilj je mir i sigurnost građana, a sve ostalo treba da ide u skladu sa zakonskim procedurama“, istakao je Lukač.

BONUS VIDEO: Da li je Vučić otpisao Dodika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar