Albert i Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

„Princeza Šarlin je mnogo bolje i nadam se da će se vrlo brzo vratiti u Kneževinu“, reči su kojima je princ Albert od Monaka opisao stanje svoje supruge koja se nedeljama nalazi na lečenju u inostranstvu. Iako su mediji često pisali da je princeza, koja je u javnosti poznata i kao „najtužnija princeza na svetu“, smeštena na psihijatrijskoj klinici, vladar Monaka nikada nije potvrdio od čega njegova supruga boluje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kratkoj izjavi princa, prethodilo je saopštenje palate od pre tri nedelje u kojem se navodi da se Šarlinin oporavak „odvija na zadovoljavajući i ohrabrujući način“. Obe izjave su bile kratke i šture, pa ostaje nejasno koliko će dugo lečenje još trajati, gde i zbog čega se princeza leči.

Mediji, pozivajući se na izvore bliske palati, pišu da bi oporavak mogao da potraje još nekoliko meseci, kao i da se princeza oporavlja na psihijatrijskoj klinici u Švajcarskoj.

Šarlin je na lečenje primljena u novembru prošle godine, svega nekoliko dana nakon što se vratila u Monako iz rodne Južne Afrike gde je provela deset meseci takođe zbog lečenja, ali ovog puta povezanog sa navodnom operacijom sinusa.

Princeza Šarlin od Monaka
Princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ovu verziju priče javnost je mnogo puta dovela u pitanje, posebno jer se mesecima unazad nagađa o lošim odnosima supružnika i njenoj navodnoj želji da se razvede. Kako se princeza iz domovine gde je trebalo da provede deset do 12 dana nije vraćala mesecima, uveliko je počelo da se piše da je zapravo pobegla od muža. Ni poseta princa od Monaka i njihovo dvoje dece princezi u Južnoj Africi nisu stišali glasnine.

„Nije mogla da se suoči sa životom“

Kada se krajem prošle godine vratila u Monako, Princ Albert je rekao da je porodično okupljanje prošlo „prilično dobro“, ali da je onda postalo „evidentno“ da Šarlin nije „zdrava“. On je rekao da je njegova supruga shvatila da joj je potrebna pomoć.

„Bila je preopterećena i nije mogla da se suoči sa dužnostima, životom uopšte, pa ni sa porodičnim životom“, rekao je on i objasnio da to nema veze sa njihovim odnosom.

Princ je nije želeo da objavi tačnog uzroka Šarlinine bolesti, iako je rekao da ona pati od „emocionalne i fizičke iscrpljenosti“. Kasnije je istakao da je primljena na lečenje zbog neotkrivenih medicinskih problema, a potom je rekao da je njeno stanje rezultat nekoliko privatnih razloga.

Princ Albert i princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

„Nije dobro spavala nekoliko dana i nije jela dobro. Izgubila je dosta kilograma, što ju je učinilo ranjivom na potencijalne bolesti – prehladu ili grip ili, ne daj Bože, kovid“, rekao je.

Njeni prijatelji imaju drugu verzuju

Međutim, prijatelji princeze sugerišu da su njene tegobe „više fizičke nego što Albert govori“. Izvor opisan kao prijatelj kraljevske porodice, rekao je da je „nepravedno što se prikazuje kao da ona ima neku vrstu metalnog ili emocionalnog problema“.

„Ne znamo zašto palata umanjuje činjenicu da je skoro umrla u Južnoj Africi“, dodao je.

Izvor je objasnio da je Šarlin imala tešku infekciju uha, nosa i grla, što je dovelo do „teških problema sa sinusima i gutanjem koji su proistekli iz ranije operacije“.

Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Prijatelji princeze su odbacili percepciju javnosti da je Šarlin „naivna i da je zabrobljena u nesrećnom braku sa Albertom“. Istakli su da ona nije princeza Dajana i da je kraljevska porodica Monaka ne može slepo kontrolisati.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar