Vitalij Klicko
Vitalij Kličko Foto:Screenshot/Instagram/vitaliyklitschko

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za lokalni švajcarski list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci i solidarnosti sa ukrajinskim narodom. Kličko je navodno rekao i da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

„Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije…“, navodno je rekao Kličko za švajcarski list.

Pročitajte još:

Uz tekst pod nazivom „Gradonačelnik Kijeva, Ukrajinac Kličko krvavih ruku u Davosu: Hvala Kosovo, hvala Albanci! Nakon što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije!“, navodi se da je da je bivši bokser rekao albanskom novinaru „kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije“.

„Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije“, rekao je navodno Kličko.

Uz tekst je objavljena fotografija Klička i novinara kako se rukuju ispred jedne od zgrada u kojoj su se održavali sastanci na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Međutim, snimak same Kičkove izjave nije objavljen.

U zaključku teksta, koji potpisuje redakcija lista, navodi se da je „Kličko helikopterom sleteo u Davos u nedelju popodne. Bivši šampion u teškoj kategoriji deluje veoma koncentrisano tokom razgovora, može se reći da tačno zna na šta misli. Kličkova vizija je aktivna i spremna da se vrati u Ukrajinu kako bi doprineo demokratskom procesu i oslobođenju Ukrajine bilo kroz dijalog ili rat!“.

BONUS VIDEO Rusi uhvatili doktorku koja je snimala sve užase rata u Ukrajini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (17)