Foto: Printscreen/Twitter/Tea Blažević/N1

Snažno nevreme i jutros je zahvatilo područje Dalmacije, gde se u moru kod Dubrovnika formirala pijavica, dok je na Hvaru pao obilan grad.

Kako je za hrvatske medije javio jedan čitalac, grad je u Jelsi padao oko 15 minuta i sve je zabelelo.

Juče je jak grad zasuo šire splitsko područje, a šteta se još procenjuju.

Na Zavižanu je počeo da pada sneg.

Foto: shutterstock

Za područje Dalmacije, pa i dubrovačko i splitsku regiju danas je na snazi meteoalarm koji ukazuje na moguće lokalno nevreme.

Šta čeka Srbiju?

Meteorolog Marko Čubrilo nedavno je objavio veliku prognozu za naredne dane u Srbiji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„U nedelju tokom dana stoji signal za jače pogoršanje, obilnije padavine, ali i osetnije zahlađenje te bi već krajem dana na planinama zapadnog i središnjeg dela regiona bio jakog snega, dok se u noći ka ponedeljku i u ponedeljak pre podne sneg očekuje nad većim delom regiona preko 600mnv, dok bi uslova za sneg moglo biti i u nizijama, posebno na severu i zapadu regiona. U predelima preko 700mnv formiranje snežnog pokrivača do 5cm do 15cm visine, dok je u nizijama lokalno moguće oko 2-5cm snega. U nedelju maksimum od +1 na severozapadu Hrvatske do oko +14 na jugoistoku Srbije, a u ponedeljak samo od 0 do +5, a preko 700mnv ispod nule ceo dan“, naveo je on.

Dalje ističe da je oko 13.12. moguća pojava prvih, pravih, jutarnjih mrazeva.

„Pred nama je svakako burna nedelja, posebno naredni vikend kada bi se za kratko vreme mogla promeniti gotovo sva godišnja doba. Kako je taj period sinoptički još daleko izmene su svakako moguće“, zaključio je meteorolog.

Komentari

Svi komentari (0)