Foto: Tanjug/AP Photo/Joshua Bessex

Odlazak u prodavnicu u gradu Bafalu u SAD tokom vikenda pretvorio se u tragediju. Mladić star 18 godina, odeven u vojnu uniformu sa kamerom na kacigi, sinoć je otvorio vatru iz automatske puške u supermarketu u američkoj saveznoj državi Njujork i ubio 10 ljudi. Ljudi koji su preživeli masakr u supermarketu progovorili su za američke medije o hororu koji se tamo dogodio.

Dženifer Tuks iz Bafala, bila je u kupovini sa rođakom, kada je čula pucnjavu koja je dolazila iz prednjeg dela prodavnice.

„Stao je, ponovo je pucao. Zaustavio se i ponovo je počeo da puca“, rekla je ona, prenosi NBC njuz.

„Pucnjava je dolazila iz prednjeg dela prodavnice i dok sam trčala sve sam se više približavala“, rekla je ona, prepričavajući svoje bekstvo.

Foto: Tanjug/Derek Gee/The Buffalo News/AP)

„Mogli ste da ga čujete kako dolazi prema zadnjem delu prodavnice“, navela je. Istakla je da se samo molila i da je pokušavala da izađe.

Nakon što je izašla iz prodavnice, kaže da je potrčala kroz dvoja vrata i da je izašla napolje. Otišla je do svog automobila da pozove rođaka.

„Videla sam tri tela na parkingu. Jedno je bilo odmah pored vrata. Jedan čovek je bio pored svog automobila. Još jedna devojka je bila tamo“, rekla je.

Foto: Tanjug/Derek Gee/The Buffalo News/AP)

Kasnije je saznala da se njen rođak sakrio u zamrzivač prodavnice sve dok pucnjava nije prestala.

„Ovo će mi ostati u mislima do kraja života. Ne znam da li ću ikada moći da odem sama u prodavnicu“, navela je.

Menadžer prodavnice Šonel Haris rekla je za Bafalo njuz da je nekoliko puta trčala kroz prepunu prodavnicu u pokušaju da pobegne od pucnjave. Ubica je kako rekla, bio belac koji je bio vojnički obučen. Procenuje da je čula više od 70 pucnjeva.

Pejton Gendron Foto:Tanjug/Mark Mulville/The Buffalo News via AP

Ketrin Krofton, penzionisani vatrogasac i medicinarka, rekla je za medije da je čula pucnjavu ispred svoje kuće, prenosi NBC njuz.

„Okrenula sam se i videla kako puca na ovu ženu. Upravo je ušla u prodavnicu. A onda je upucao drugu ženu. Stavljala je namirnice u automobil. Apusila sam se, jer nisam znala da li će i mene upucati“, rekla je.

Bredin Kefart i Šejn Hil, oboje po 20 godina, rekli su za AP da su se zaustavili na parkingu baš kada je ubice izlazio iz prodavnice. Oni su ga takođe opisali kao muškarca u kasnim tinejdžerksim godinama ili ranim dvadesetim, u maskinoj odeći.

„Stajao je tamo sa pištoljem na bradi. Pitali smo se: ‘Šta se dođavalo dešava? Zašto ovaj klinac ima pištolj uperen u lice'“, rekao je Kefart.

Foto: Tanjug/Derek Gee/The Buffalo News/AP)

„Zatim je pao na kolena, skinuo je kacigu i spustio pištolj, pa ga je odvela policija“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čuo sam pucnjavu. Pucnjavu i pucnjavu i pucnjavu“, rekao je za lokalne novine Vil G, radnik u supermerketu u Bafalu. „Zvučalo je kao da stvari padaju“, rekao je za Bafalo njuz.

Jedan od policajaca koji je bio na mestu događaja novinarima je rekao: „Kao da uđete u horor film, ali sve je stvarno. Nalik na Armagedon. Toliko je intenzivno.“

Osumnjičeni za jučerašnji napad na Tops Friendli Marketu u Bafalu identifikovan je kao Pejton Gendron iz Konklina, država Njujork, mestu udaljenom oko 320 kilometara jugoistočno od Bafala. Za sada nije jasno zašto je Gendron otputovao baš u taj supermarket u Bafalu.

Policija je saopštila da je napadač upucao 10 Afroamerikanaca i tri belca pre nego što se predao vlastima nakon divljačkog napada koje je snimao i uživo prenosio na striming platformi Tvič, prenosi AP. Nešto kasnije ubica se pojavio pred sudijom u papirnoj medicinskoj odeći kada je i optužen za ubistva.

BONUS VIDEO: P ilvokiju nakon košarkaške utakmice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar