Foto: EPA-EFE/OLEKSANDR RATUSHNIAK

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da su ruske snage i pripadnici milicije samoproglašene Luganske narodne republike ušle u centar Lisičanska, grad na istoku Ukrajine oko koga su proteklih snaga vođene žestoke borbe.

„Lisičansk je naš! Savezničke jedinice su već u centru grada!“, napisao je Kadirov na svom Telegramu, prenele su ruske agencije.

Kadirov je rekao da je u toku čišćenje grada od ukrajinskih jedinica, kao i od minsko-eksplozivnih naprava, prenosi Interfaks.

Ranije danas Kadirov i predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko izjavili su da je Lisičansk potpuno opkoljen i da su blokirane ukrajinske jedinice koje se nalaze u njemu.

Lisičansk je poslednji veliki grad u oblasti Luganska koji je bio pod kontrolom Ukrajinaca. Prošle nedelje je pao susedni grad Severodonjeck, nakon što su se ukrajinske snage povukle. Zauzimanje Lisičanska omogućilo bi ruskoj vojsci da napreduje prema Slovjansku i Krematorsku, dva druga velika grada u industrijskoj zoni Donbasa.

BONUS VIDEO: Potraga za preživelima u Odesi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)