Vinko Zulim Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu za pretnju protiv bivšeg poslanika HDZ-a i dugogodišnjeg predsednika Opštine Seget Vinka Zulima.

Zulim je optužen za pretnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću, a za isto delo optužen je i Bojan Ivošević, najbliži saradnik kandidata za gradonačelnika Splita Ivice Puljka.

Pobesneo zbog pitanja o „uhlebljivanju“ sina

Iz tužilaštva navode da se osnovano sumnja na to kako je Zulim, tokom telefonskog razgovora 20. januara, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Opštini, povišenim tonom Vukoviću najpre uputio uvrede, a potom i ozbiljnu pretnju, što je kod novinara izazvalo osećaj uznemirenosti i straha za sebe i porodicu.

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Opštni, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna ko je i gde živi te da ima dve ćerke. Vređao ga je nazivima „đubre četničko i smeće udbaško“. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na šta ga je novinar pitao šta bi uradio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve je šala“

Zulim je ispitan u Državnom tužilaštvu i negirao je izvršenje krivičnog dela. Kaže da je decu spominjao u kontekstu toga da se njegov sin ostavi na miru. Tvrdi da ga je Vuković vređao da je kriminalac i lopov te da ga je opsovao. Kazao je i kako je hteo na kraju sve okrenuti na šalu i da se bio spreman da se sastane sa Vukovićem, zagrli ga i poljubi.

Vinko Vuković kratko je slučaj komentarisao za Dalmatinski portal.

„Neprijatno sam iznenađen što sam o optužnici saznao od novinara, a ne Državnog tužilaštva, ali drago mi je što je pet i po meseci nakon prijave napravljen pomak i podignuta optužnica, najpre zbog moje porodice i svih novinara koji pošteno obavljaju svoj posao i trpe pretnje i uvrede od raznih zulima“, kazao je Vuković.

BONUS VIDEO: Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar