Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/Pool

U najnovijoj epizodi dokumentarca "Hari i Megan", britanski princ Hari otkrio je da se sa bratom Vilijamom žestoko posvađao tokom jednog sastanka, kao i da je Vilijam urlao na njega pred kraljem Čarlsom i pokojnom kraljicom Elizabetom.

Vojvoda od Saseksa tvrdi da je njegov stariji brat princ Vilijam vikao na njega na sastanku u Sandringemu u januaru 2020. godine pred njegovim ocem i bakom. Takođe je optužio Čarlsa da je lagao, a kraljicu da je uglavnom ćutala na celu situaciju.

„Bilo je zastrašujuće da moj brat vrišti i viče na mene, a moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite. A moja baka tiho sedi tu i prihvata sve“, rekao je Hari.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Opisujući takozvani ‘Samit u Sandringemu’, vojvoda od Saseksa kaže da je na isti stigao sa najboljim namerama, ali su „ostali članovi porodice imali drugi plan“.

„Ušao sam sa istim predlogom koji smo već javno dali, ali kada sam stigao tamo, dato mi je pet opcija – jedna je ‘all in’, bez promene. Izabrao sam opciju broj tri na sastanku – pola unutra, pola izvan porodice. Imamo svoje poslove, ali i radimo i podržavamo kraljicu. Vrlo brzo je postalo jasno da cilj nije diskusija ili debata“, kaže Hari.

On ističe da je Megan briznula u plač sutradan kada joj je ispričao za incident na sastanku. Hari je sugerisao da je Vilijam izabrao budućnost kraljevske porodice „umesto svog brata“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Najtužniji deo toga bio je taj klin koji je stvoren između mene i mog brata tako da je on sada na strani institucije. Deo toga, razumem. To je njegovo nasledstvo. Tako da je u njemu već donekle ukorenjeno da je deo njegove odgovornosti opstanak i nastavak ove institucije“.

Pored toga, Hari i Megan u dokumentarcu tvrde da su „bili bolji“ od ostatka porodice u obavljanju dužnosti, što je njima zasmetalo.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare