Kijev Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da bi grad mogla zadesiti apokalipsa ako Rusija nastavi da gađa vitalnu infrastrukturu. Dodao je kako za sada nema potrebe za evakuacijom stanovništva, ali bi građani trebali da se spreme za taj scenario, piše Skaj njuz.

„Kijev bi mogao da izgubi snabdevanje strujom, vodom i grejanjem. Mogla bi se dogoditi apokalipsa kao u holivudskim filmovima tako da građani ne mogu biti u svojim domovima zbog niskih temperatura“, rekao je Kličko i dodao kako se vlasti trude da ne dođe do tog scenarija.

Kijev nema dovoljno grejnih skloništa da primi 3.6 miliona stanovnika ako dođe do potpunog nestanka struje, prenosi Index.hr.

„Trenutno smo pripremili gotovo 500 autonomnih skloništa s grejanjem, ali to nije ništa za grad od tri miilona stanovnika. Ako i dalje bude nestanka struje, bićemo prisiljeni da ispustimo vodu iz zgrada jer se u suprotnom, zbog niskih temperatura, ona može zalediti u cevima i oštetiti celu vodovodnu mrežu“, naveo je Kličko.

Gradonačelnik Kijeva je pozvao stanovnike da pripreme zalihe hrane i vode za hitne slučajeve, kao i da imaju spremnu odeću i dokumente za brzi odlazak ako nestane grejanja.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar