Foto: Shutterstock

Majka je uhapšena nakon što je svoje dvoje dece ostavila da umru u vrelom automobilu.

Keri-En Konli (30) izjasnila se krivom po dve tačke za ubistvo iz nehata ove nedelje nakon uznemirujuće smrti jednogodišnje Kloi-En i dvogodišnje Darsi-Helen Konli u novembru 2019. godine.

Deca su pronađena mrtva u parkiranom automobilu u Kvinslendu, u Australiji, samo 10 dana nakon što je inspektor za bezbednost dece ocenio da je njihova majka pogodna da se brine o njima.

Australijski novinski kanal 9Njuz izvestio je da je uzimala drogu metamfetamin u vreme incidenta.

Darsi je viđena kako trči po porodičnoj kući sa bongom od kanabisa u ustima ranije istog meseca, prema izveštaju o bezbednosti dece.

Ona je nakon incidenta prebačena u bolnicu, gde su je lekari opisali kao osobu sa „premalom težinom, bledu i koja pati od dijareje“.

Konli je takođe priznala Odeljenju za bezbednost dece da je pokušala da proda svoje tada nerođeno dete za iPhone 7 u junu 2018, dok je u drugom izveštaju utvrđeno da je u brojnim prilikama odbila da se pridržava obaveznih testiranja na droge.

Otkriveno je da je prodavala i koristila met iz porodične kuće u novembru 2019. nakon prijave policiji, ali je proglašena „roditeljom koji je spreman i sposoban“ u pregledu bezbednosti dece održanom samo nekoliko dana kasnije.

Konli je tvrdila da je decu odvela svojim kolima kod prijatelja u 23.30 u noći incidenta, ali ih je ostavila u autu kada se vratila kući u 4 sata ujutro jer nije želela da ih budi. Zatim je ušla unutra da spava.

PROČITAJTE JOŠ:

Mama je izašla iz kuće kasnije istog dana, kada je otkrila da su Kloi-En i Darsi-Helen umrle. Izveštava se da je temperatura u vozilu dostigla 61,5 stepeni Celzijusa do 10.30 časova.

Dokazi predstavljeni na sudu ove nedelje pokazali su da je još uvek bila na svom telefonu u kući u 5.55 ujutru kada je sunce već izašlo skoro sat ranije. Auto je ostavljen na direktnom suncu bez otvorenih prozora.

Sudija Piter Eplgart je rekao da je Konli iz grada Logana pokazala „grubo kriminalno zanemarivanje“, dodajući u svojim komentarima: „O njima se nije brinulo“.

„Sunce je izašlo u 5 ujutro i da li ste proverili da li deca plaču ili su uznemireni? Ne, niste. Bili ste na telefonu do 5.55″, rekao je on.

Konli je osuđena na devet godina zatvora, ali bi potencijalno mogla da bude puštena na uslovnu slobodu sledeće godine.

Otac devojčica Piter Džekson se oglasio na sudu posle presude, rekavši: „I dalje mislim da bi to trebalo da bude ubistvo. Trebalo je da dobije 30 godina. Mislim da to nije fer – to su bila bespomoćna deca“.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar