Foto: Sebastian Gollnow / AFP / Profimedia

Dm drogerie markt d.o.o., s ciljem zaštite potrošača, iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g.

Reč je o proizvodu s brojem „0722121202“ s rokom trajanja 15.12.2023. i brojem „0722112901“ s rokom trajanja 01.12.2023. Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda.

Razlog povlačenja je, kako su istakli, iz straha da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udeo gorkih badema. Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja.

Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije. U tom slučaju, potrebno je posavetovati se sa lekarom.

Iz dm-a mole sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim rokovima trajanja i serijskim brojevima da isti prestanu da koriste te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gde će dobiti povraćaj novca i bez računa.

„Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumevanju“, poručili su iz dm-a, te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odeljenju za Nabavke kompanije na kontakt telefon 033 778 300, piše Dnevni avaz.

U saopštenju Dm u Srbiji navedeno je da se „u Srbiji kombinacija navedenih rokova trajanja i šarže ne nalaze u prodaji, i neće se nalaziti“.

***

BONUS VIDEO: Zašto je Dodik odlikovao Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare