Foto: lordzg / Shutterstock

Mlada lička dilerka optužena je da je skoro godinu dana prodavala drogu na području Otočca, a na popisu njenih "klijenata", nažalost, bila su i tamošnja deca.

Kako navode u Županijskom državnom tužilaštvu u Karlovcu, nakon sprovedene istrage, oni su 25. novembra, pred Županijskim sudom u Karlovcu „podigli optužnicu protiv hrvatske državljanke (2002.) zbog počinjena dva krivična dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama i dva krivična dela omogućavanja trošenja droge“, piše Jutarnji list.

„Okrivljenoj 20-godišnjakinji stavlja se na teret da je od juna 2021. do aprila 2022. godine, na području Otočca, u najmanje 46 navrata prodavala i davala deci marihuanu, kao i da je u najmanje 33 navrata prodavala i davala odraslim osobama marihuanu“, kažu u tužilaštvu.

U optužnici je predloženo da se od 20-godišnje okrivljene oduzme imovinska korist ostvarena krivičnim delom. Nije precizirano o kom iznosu se radi, odnosno koliko je zaradila „dilovanjem“.

Okrivljenoj preti zatvorska kazna u trajanju od jedne do 10 godina.

Tvrdi da je prodavala mešavinu čajeva i duvan

Devojka se tokom istrage branila rečima da nikada nije ni videla drogu. Naime, kako Hina saznaje nezvanično iz represivnih krugova, prenosi Index, devojka je govorila da su joj se deca i mladi često rugali zbog njenog muškobanjastog izgleda te da se odlučila da im se približi i da im se naruga tako što im je nudila lažnu drogu.

Kaže da je mešala čajeve i duvan, a oni su to pušili i poverovali da je reč o drogi.

***

BONUS VIDEO: Laboratorija marihuane u Obrenovcu: Zaplenjeno više od 50 kg droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar