Foto: lordzg / Shutterstock

Otac (28) iz okoline Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teške povrede devetogodišnjeg sina kojeg je letos pregazio automobilom.

Ovih dana doneta je pravosnažna presuda po kojoj je otac tog dana u julu parkirao automobil na uzbrdici poljsko-šumskog puta, ostavio ga otključanog, neobezbeđenog i dostupnog maloletnoj deci, piše Index.hr.

Pored automobila se u tom trenutku nalazilo njegovo petoro dece od godinu, tri, pet, osam i devet godina. Petogodišnji dečak je ušao u auto i izbacio menjač iz brzine.

Dete teško povređeno

Vozilo je krenulo unazad, pri čemu je njegov sin (9) bio iza vozila, a vozilo ga je oborilo na zemlju i točkovima prešlo preko njegovih nogu.

Dete je zadobilo tešku telesnu povredu u vidu obostranog preloma butnih kostiju, ogrebotina na koži zadnjeg dela grudnog koša sa desne strane, lacerokontuzionih rana u supraklavikularnom predelu desno, ogrebotina na kože lica i krvarenja iz nosa.

Pročitajte još:

„Tako je opšteopasnom radnjom izazvao opasnost po život i telo ljudi, a krivičnim delom je naneo tešku telesnu povredu, čime je počinio teško krivično delo protiv opšte bezbednosti“, navodi se u presudi.

Otac je osuđen na 11 meseci zatvora, ali mu je kazna zamenjena radom za opšte dobro. Presuda je pravosnažna, pa otac na nju ne može da se žali.

BONUS VIDEO Katastrofalna saobraćajna nesreća na autoputu u Mađarskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar