Podgorica razbijeno staklo Foto:Biljana Nikolić/Vijesti.me

Završen je protest ispred Skupštine Crne Gore, nakon što je došlo do incidenata kada je grupa mladića napala policiju, probila ogradu i gađala Skupštinu, a policija uzvratila biber sprejem i šok bombama.

Demonstranti su večeras gađali zgradu skupštine Crne Gore, a kako izveštavaju Vijesti oštećenja na zgradi Skupštine su vidljiva.

Dve osobe javile su se u Urgentni centar tvrdeći da su zadobile povrede ispred Skupštine na protestu koji je počeo nakon što je parlament ponovo usvojio izmene Zakona o predsedniku.

.Inače, na protestu ispred Skupštine Crne Gore večeras je došlo do incidenata kada je nakon što je objavljeno da je završen skup, grupa mladića napala policiju, probila ogradu i gađala Skupštinu te, prema policijskim izvorima koristila i biber sprej. Policija je uzvratila biber sprejom i šok bombama.

Reporter „Vijesti“ javio je da je slomljeno staklo na vratima Skupštine, a u holu Skupštine je i kamenica koja je bačena iz pravca ulice.

MUP: Demonstranti napali policajce, nema teže povređenih

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da je deo demonstranata ispred zgrade Skupštine Crne Gore maskiran fantomkama, kamenicama, flašama, pirotehnikom i suzavcem „napao policajce“, i da je policija na njih bacila „ručni sprej sa nadražujućim sredstvom“.

U saopštenju se navodi da po raspoloživim informacijama nema teže povređenih demonstranata, ni pripadnika policije.

Uprava policije navodi da su incidenti počeli nakon što je organizator protesta u 17.30 pozvao okupljene da se raziđu, kada je deo njih uklonio deo ograde oko zgrade skupštine.

„Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore“, navedeno je u saopštenju.

Tim predmetima pogođeno je više policijskih službenika, kao i zgrada Skupštine, naveli su iz Uprave policije i dodali da su demonstranti koji su u tome učestvovali bili maskirani fantomkama i kapuljačama kako bi prikrili identitet.

Uprava policije navodi i da su policijske starešine izdale naređenje tim osobama da obustave napad na policijske službenike, ali su se oni oglušili pa je policiji data naredba da upotrebi „najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe“.

„Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, gde se i trenutno nalazi. I pored više izdatih upozorenja i naređenja policijskih službenika da se raziđu, oni to i dalje to odbijaju“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar