Beba Foto:Not supplied / East2West News / Profimedia

Petorica tinejdžera pronašli su bebu u kutiji za jaja, na putu u Sibiru kojim niko ne prolazi. Nekim čudom beba je preživela na temperaturi od -20 stepeni, a njena priča mogla bi da dobije i srećan kraj uskoro, jer se javila porodica koja želi da je usvoji.

Petoro tinejdžera začulo plač iz kutije na udaljenom putu u blizini sela Sosnovka kod Novosibirska.

Pročitajte još:

Dmitrij Litvinov, otac jednog od tinejdžera, rekao je da su petorica prijatelja izašla u šetnju na pravoslavni Božić 7. januara.

„Već je bio mrak, upalili su lampe na telefonima i pogledali šta je u kutiji“, rekao je Litvinov.

Unutra je bila devojčica umotana u ćebence.

Dimitrija i njegovu ženu pozvao je njihov sin Renat. Brzo su došli na lice mesta, uzeli bebu i odvezli je u gradsku bolnicu. Strahovali su da se devojčica, za koju se veruje da je bila stara samo tri dana kada je pronađena, smrzla i da neće preživeti.

Po dolasku u bolnicu, lekar je pregledao bebu i zagrejao je nežno joj trljajući ruke i noge, navodi se u saopštenju regionalnog ministarstva zdravlja. Devojčica je porumenela i ustanovljeno je da je zdrava, a kasnije je prebačena u dečju bolnicu gde se sada nalazi.

Policija traga za majkom i pokrenula je krivičnu istragu zbog pokušaja ubistva, piše BBC.

Ipak, čini se da će beba pronaći dom, jer roditelji jednog od tinejdžera koji je pronašao devojčicu žele da je usvoje. Oni će morati da sačekaju da se eventulano jave bebini rođaci, a ako se niko ne javi, oni će moći da počnu da prikupljanjem dokumenata i sa posebnim kursevima o nezi deteta nako čega će im usvajanje biti odobreno.

Par već ima tri sina i raduje se proširenju porodice.

BONUS VIDEO: Beba iznenađena nakon tatinog brijanja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare